Riigikogu õiguskomisjon sõidab tutvuma Eesti piiripunktide tööga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piiripunkt
Narva piiripunkt Foto: Sergei Stepanov

Riigikogu õiguskomisjoni liikmed sõidavad täna kahepäevasele väljasõidule Eesti idapiirile, et tutvuda kordonite ja piiripunktide tööga ning arutada piiririba laiendamise ja maade võõrandamisega seotud küsimusi.

«Eesti piiripunktide korrashoid on piiri kaitsmisel üks olulisemaid detaile ning piiripunktide hetkeolukorrast ülevaate saamiseks külastabki õiguskomisjon kahe päeva jooksul Eesti idapiiri,» ütles riigikogu õiguskomisjoni esimees Heljo Pikhof. 

Esmaspäeval külastavad õiguskomisjoni liikmed Narvas äsja renoveeritud piiripunkti sõidukite ja jalakäijate terminali ning Narva kordonit. Arutatakse kordoni piirilõigu eripära, piiririkkumise juhtumeid ja patrullrajaga seonduvaid küsimusi. Pärastlõunal tutvutakse Vasknarva kordoniga.

Teisipäeval on kavas külastada Saatse ja Värska kordoneid ja arutada patrullraja ehitamisega seonduvaid küsimusi.

Väljasõidul osalevad lisaks komisjoni esimehele Heljo Pikhofile õiguskomisjoni liikmed Uno Kaskpeit, Olga Ivanova, Kristjan Kõljalg, Küllike Kübarsepp ja Toomas Vitsut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles