Oma naisel kõri läbi lõiganud mõrvar sai 15-aastase vangistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus karistas esmaspäeval 15-aastase vangistusega meest, kes süüdistuse järgi lõikas oma naisel kõri läbi.

Kui prokurör oli eelnevalt nõudnud 41-aastasele Armand Meriniidule mõrva eest 16-aastast vangistust, siis kohus oli veidi leebem ja määras aasta võrra lühema karistuse. Ühtlasi tuleb mehel tasuda riigi tuludesse sundraha 975 eurot ja menetluskulude katteks 8578 eurot.

Karistuse kandmise algusajaks loetakse Meriniidu kinnipidamise päev mullu 18. novembril.

Kohtuistungil tunnistas Meriniit end tapmises süüdi. Mehe kaitsja leidis, et kohus võinuks mõrvasüü ümber kvalifitseerita provotseeritud tapmiseks, kuna väidetavalt oli mees kuritöö hetkel tugeva hingelise erutuse seisundis.

Uurimisandmetel lõi Armand Meriniit mullu 18. novembril Tallinnas Mustamäel korteris oma abikaasat korduvalt kätega pea ja kaela piirkonda ning seejärel lõikas kööginoa nelja kuni kuue jõulise lõikega ohvri kaela läbi. Lõikehaavad vigastasid suuri veresooni ja ulatusid lülisambani.

Lisaks põhjustas Meriniit kannatanule veel rea vigastusi, kuid surma põhjuseks oli eelpool nimetatud suurte veresoonte vigastustega lõikehaav kaelal.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule 15 päeva jooksul, alates päevast, mil kohtuotsus on kohtumenetluse pooltele kohtus tutvumiseks kättesaadav teatades kirjalikult apellatsiooniõiguse kasutamise soovist Harju maakohtu Liivalaia kohtumajale seitsme päeva jooksul alates kohtuotsuse või resolutiivosa kuulutamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles