Välisministeerium soovitab olla Türgis terroriohu tõttu ettevaatlik

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi politsei rünnaku ohvriks sattunud politseijaoskonna juures
Türgi politsei rünnaku ohvriks sattunud politseijaoskonna juures Foto: AFP / Scanpix

Välisministeerium soovitab kasvanud terrorismiohu tõttu Türgis viibivatel Eesti kodanikel olla ettevaatlik, Kagu-Türgisse soovitab ministeerium võimalusel mitte reisida.

Terrorismioht Türgis on kasvanud, mistõttu soovitab välisministeerium olla tähelepanelik ja tavapäraselt ettevaatlik rahvarohketes kohtades, kaubanduskeskustes, turgudel, bussides, minibussides ja metroos.

Ministeerium soovitab võimalusel mitte reisida Kagu-Türgisse. Seoses julgeolekuolukorra halvenemisega Türgi-Süüria piiril soovitame kindlasti vältida reisimist Süüriaga vahetult piirnevatele aladele.

Avalikes hoonetes ja kaubanduskeskustes peab järgima ohutusnõudeid, seal võidakse kasutada kottide läbivalgustamist ja metallidetektoreid. Türgi valitsus rakendab kõiki ettevaatusabinõusid tagamaks riigis viibivate turistide turvalisust, pöörates erilist tähelepanu Vahemereäärsete peamiste turismisihtkohtade turvalisuse tagamisele, teatas välisministeerium.

Ohutuse eesmärgil tuleks Türgis vältida kõiki suuremaid meeleavaldusi ja rahvakogunemisi. Varem on toimunud rahutusi Istanbulis Beyoglu, Besiktase ja Kadiköy piirkonnas ning Ankaras Kizilay piirkonnas ja Kuğulu pargi vahetus läheduses, aga ka teistes suuremates linnades.

Täna varahommikul korraldati pommirünnak Istanbuli politseijaoskonnale, milles hukkus vähemalt kolm inimest, paar tundi hiljem avati tuli USA konsulaadi juures. Kagu-Türgis tapeti pommirünakus neli politseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles