Postimees aitab toidupanga kaudu puudustkannatavaid lapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees koostöös Eesti Toidupangaga viis sel aastal juba kolmandat korda läbi heategevusprojekti, mille raames saavad kõik Maarjamaa edukad ettevõtted aidata puudustkannatavaid lapsi. Toidupakid jagatakse laiali Toidupankade võrgustiku kaudu.

Juba viiendat aastat tegutsev Toidupank on ainuke heategevusorganisatsioon, mille tegevuse põhieesmärgiks on hea toidukauba äraviskamisest päästmine ja sellega vaesuses elavate inimeste aitamine.

Eestis on tänaseks 14 Toidupanka (Eesti Toidupanga esindused maakondades – toim), mis toimivad valdavalt tänu vabatahtlike abile, kes aitavad toidukauba kokku koguda, kontrollida, pakkida ja uuesti laiali jagada.

Möödunud aastal jagasid Toidupangad ümber umbes 800 000 kilogrammi kaupa.

Igapäevasele tööle lisanduvad mõningad eriprojektid nagu Euroopa Liidu toiduabi jagamine koostöös sotsiaalministeeriumiga, Postimehe suvine projekt «Edukad aitavad lastekodu lapsi » ja mitmed teised.

Õiguskantsleri hinnangul elab Eestis absoluutses vaesuses üle 45 000 lapse. Sissetulek leibkonnaliikme kohta kuus jääb sellistes peredes alla 204 euro. Arvestades pere sissetulekut on sellised lapsed sunnitud elama vähemal või rohkemal määral toidunappuses või saavad toitu, mis ei sisalda kasvava organismi jaoks piisavalt toitaineid.

Et toimetulekuraskustes perede lastel oleks natukene kergem ja rõõmsam suvi, on Postimees, Eesti Toidupank ja kohalike omavalitsuste sotsiaalosakonnad üle Eesti välja valinud 2500 peret, kellele komplekteeritakse augustikuus spetsiaalsed toiduabipakid.

Kõigil firmadel on olnud võimalus selles heategevusprojektis osaleda.

2015 aasta – mis on teisti?

Sel aastal kogunes annetajaid rohkem, mistõttu saab pakkuda ka paremat toiduabi – kokku 2500 perele. Möödunud ja ülemöödunud aastal sai suvise projekti kaudu abi 2000 peret.

Sel aastal on toidukotis:

2 Felixi purgisuppi (hernesupp+rassolnik)

1 liiter Olivia rapsiõli

500g Helen neljaviljahelbeid

500g Veski Mati riisi

500g Veski Mati spagette

1 pakk Mesikäpa batoonikest

1 pakk Kasekese batoonikest

1 pakk Kalevi klassikalisi küpsiseid

Täname kõiki toetajaid ja koostööpartnereid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles