Euroopa Komisjon eraldas siseministeeriumi haldusala arendamiseks Eestile 35 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti töötaja piiril
Politsei- ja piirivalveameti töötaja piiril Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Euroopa Komisjon kiitis täna heaks siseturvalisuse fondi (Internal Security Fund-ISF) Eesti osa, mille suurus on 35 miljonit eurot ning mille abil arendatakse politsei- ja piirivalveameti (PPA) haldusalasse jäävaid tegevusvaldkondi.

Saadud vahendid plaanitakse suunata piirivalve tugevdamisesse. «Uued patrullsõidukid, droonid, öövaatlusseadmed ja muu selline on see, mida me piirivalve tugevdamiseks soetame,» ütles siseminister Hanno Pevkur. «Lisaks viime lõpule Eesti viisainfosüsteemi arenduse ja tugevdame riigi suutlikkust võidelda terrorismi, narkokaubanduse, küberkuritegevuse, inimkaubanduse ja lõhkeainetega seonduvate ohtudega,» lausus ta.

Euroopa Komisjon kinnitas ka Varjupaiga-, Rände- ja Integratsioonifondi (AMIF) Eesti riikliku programmi, milles Euroopa Liidu toetuse suurus ulatub üle 10 miljoni euro. AMIF-ist rahastatakse vastuvõtu-, varjupaiga- ja tagasisaatmissüsteemide tõhustamist, sealhulgas ametnike koolitamist ja IT-arendusi, rahvusvahelise kaitse taotlejatele majutuskohtade loomist, kolmandate riikide kodanikele mõeldud lõimumisprojekte, eesti keele õpet ja kohanemiskoolitust.

Samuti rahastatakse riigis ebaseaduslikult viibivate kolmandate riikide kodanike tagasisaatmist ja sellega kaasnevaid meetmeid.

Lisaks plaanib Eesti täielikku liitumist EUROSUR programmiga. Liikmesriikide piirivalve infosüsteemi EUROSUR abil muutuks liikmesriikide vaheline teabevahetus efektiivsemaks ja kiiremaks.

ISF-i ja AMIF-i rahakasutuse eest vastutab siseministeerium ja rahastatud projektid viiakse ellu 2022. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles