Vabaerakond: karistuste karmistamine liiklusõnnetust ära ei hoia

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakond.
Vabaerakond. Foto: Martin Ilustrumm

Vabaerakonna riigikogu fraktsiooni nõunik Sergei Metlev leiab, et karistuste karmistamine traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetusi ära ei hoia, pigem tuleks tõhustada politsei tööd ning keskenduda üleriigilisele koolitustegevusele.

«Praktika on tõestanud, et karm karistus surmaga lõppevaid liiklusõnnetusi ära ei hoia,» ütles Metlev, lisades, et abiks oleks politseitöö senisest tõhusam korraldamine. «Praegu keskenduvad politseipatrullid väiksemate rikkumiste menetlemisele, mis piiratud ressursside tingimustes end ei õigusta,» tõi ta välja. «Rasked liiklusõnnetused juhtuvad sageli maakohtades, kus ekipaažide arv on valedele juhtumitele keskendumise tõttu ebapiisav.»

Metlevi sõnul pole kergemate rikkumiste massiline menetlemine ning inimeste lauskaristamine tegude eest, mis otsest ohtu kaasa ei too, mõistlik. «Samal ajal liiguvad Eesti teedel iga päev sajad potentsiaalsed surmaautod,» leidis Metlev, kelle arvates võiks raha ja inimesi kasutada ennetustööks ning raskemate rikkujate püüdmiseks.

Lisaks tuleks Metlevi hinnangul laiendada Lõuna prefektuuri välja töötatud ja ohtliku liikluskäitumisega inimestele suunatud koolitusprogrammi. «Praegu töötab programm projektina vaid Lõuna-Eestis, kuid valitsus peab eraldama täiendavaid vahendeid, et see muutuks üleriigiliseks, samuti võiks programmi läbimise teatud isikutele kohustuslikuks muuta,» arvas ta.

«Kaaluda võiks ka ohutusele keskenduvate tundide sisseviimist koolide õppekavadesse,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles