Lennufirma kahtleb Ruhnu lennuki sobivuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu liinilennuk.
Ruhnu liinilennuk. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Lennufirma AS Pakker Avio seadis kahtluse alla lennuki Britten Norman sobivuse Ruhnu lennuliinile, kuigi lennuki omanikust Saksa firma Luftverkehr Friesland Harle Brunzema und Partner KG esindaja peab saarega ühenduse pidamiseks just selle õhusõiduki kasutamist parimaks lahenduseks.

«Lennuk on liiga väike ja selle lennuomadused võrreldes suuremate lennukitega natuke teised,» ütles lennufirma AS Pakker Avio juhataja Kalju Albert Meie Maale, kuid ei soovinud enne majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis toimuvat lennundusteemalist ümarlauda nendest omadustest rääkida.

Luftverkehr Friesland Harle Brunzema und Partner KG esindaja, OÜ Avio Foto juhatuse liige Ülo Mell lükkas Kalju Alberti väited ümber ja pidas neid naeruväärseks.

«Tegemist on kogenud ettevõttega, kes kasutanud samasugust lennukit samasugustes tingimustes ja vedanud kordades rohkem inimesi 27 aastat,» viitas Mell Saksa lennufirmale ning selle lennukile.

Suuremat lennukit ei ole Melli hinnangul mõtet Ruhnu jaoks käima panna, sest lennuki täituvus on praeguse lennukiga talveperioodil 43–45 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles