Sügisel kaitsevad õhuruumi Saksa hävitajad

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hävitajad Saksamaal.
Hävitajad Saksamaal. Foto: SCANPIX

Käesoleva aasta septembrist detsembrini kaitsevad meie õhuruumi viis Saksa hävitajat.

Sügisest hakkavad Ämari lennubaasis paiknema viis Saksa Õhuväe Eurofighter-tüüpi hävitajat ning õhuruumi turvamise võtavad üle 160 Saksa õhuväelast, vahendas rundschau-online.de.

Selleks toimuvad lähipäevil Saksamaal Nörvenich’is öised täiendavad treeningud. Tehnilistel põhjustel toimuvad lisatreeningud ainult pärast päikeseloojangut ning piloodid kasutavad treeningute ajal spetsiaalseid öise nägemise seadmeid.

Saksamaa toetas NATO õhuturbemissiooni Balti riikides ka möödunud aastal, kui Balti riikide õhuruumi asusid Eestis tugevdatult kaitsma ja patrullima kuni kuus Saksa Õhuväe Eurofighter-tüüpi hävitajat.

Tänavu sügisel osaleb Saksamaa juba seitsmendat korda NATO õhuturbemissioonil Balti riikides. Esimest korda kasutasid Saksa üksused Eesti lennubaasi Ämaris 2014. aastal.

Selle aasta alguses olid Ämari lennubaasis Hispaania õhuväelased. Mai algusest turvavad Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi Ämaris Suurbritannia õhuväelased, kes lendavad Eurofighter Typhooni hävitajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles