Pildid: päästedepoo tüüplahendus sai paika

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) koostöös Siseministeeriumi, Päästeameti ja Eesti Arhitektide Liiduga kuulutas täna välja päästedepoo tüüpprojekti ideekonkursi võidutööde autorid.

Konkursiga sooviti päästekomando tüüphoonele leida kaasaegse arhitektuuriga ning kasutusfunktsioonile kõige paremini vastav kõrgetasemeline ning ümbritsevasse keskkonda sobituv lahendus. Lisaks pidi projekt vastama II grupi päästekomandode toimimiseks vajalikele nõuetele.

Tüüplahenduse alusel plaanitakse tulevikus rajada ligi kümme hoonet üle Eesti. Järjekorras esimene hoone on kavas rajada Vastseliinasse.

Konkursile laekunud kaheteistkümne võistlustöö hulgast tunnistati esikoha vääriliseks arhitektuuribüroo Kavakava OÜ ideelahendus märgusõnaga „Tuur.“ Projekti autoriteks on Siiri Vallner ja Indrek Peil.

Teise koha vääriliseks tunnistati osaühingute Metusala Arhitektid ja Nordfin ühine töö pealkirjaga „Pistrik.“ Idee autoriteks on Egon Metusala, Liis Uustal ja Vilve Enno.

Pronksikarva koha pälvis Tahukas OÜ töö pealkirjaga „Tuli ja vesi.“ Võistlustöö panid kokku Andres Kadarik ja Erik Karjus.

Võistluse preemiafond oli kokku 15 000 eurot: esikoht sai 7 000, teine 5 000 ning kolmas 3 000 eurot.

Järgmisena korraldab RKAS hankemenetluse projekteerimistööde tellimiseks ideekonkurssi võitjalt. Tüüpprojekti eeldatav maksumus on ligikaudu 54 000 eurot ning see valmib järgmise aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles