Stubb: loodetavasti jääb Rootsi Afganistani-poliitika endiseks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISAFi rootslasest sõduri embleem vormiriietusel.
ISAFi rootslasest sõduri embleem vormiriietusel. Foto: SCANPIX

Soome välisminister Alexander Stubb loodab, et Rootsi jätkab oma senist Afganistani-poliitikat.

Rootsis on seoses hiljutuse surmajuhtumi tõttu kerkinud üles Afganistani-operatsiooni tuleviku küsimus, vahendas YLE. Ka nõuab punaroheline opositsioon rootslastest väekontingendi kodumaale toomist.

Rootsi kaitsejõudude ülem seletas operatsiooni kulgemist eile parlamendis. Novembri alguses otsustab valitsus Afganistani-operatsiooni saatuse.

Stubbi sõnul jätkab Soome oma praegust tegevusliini. Rootslaste osalemine missioonil on Soome jaoks tähtis, kuna soomlased tegutsevad Rootsi väekontingendi alluvuses.

«Loodan, et Rootsi jätkab senist poliitikat. Kui see peaks muutuma, siis kindlasti vaatame muudatused koos üle ja siis minnakse edasi. Meil on kaks pidepuntki. Üks on rahvusvaheline sootsium ja selle seotus ISAFi Afganistani-operatsiooniga. Teine ja veelgi olulisem on Rootsi seotus, kuna me kuulume samasse tervikusse,» rääkis Stubb.

Ministri sõnul hoiab Soome Rootsis toimuvatel Afganistani-teemalistel aruteludel silma peal. «Olen olnud sel teemal kontaktis ka kolleeg Carl Bildtiga,» lisas Stubb.

Soome välisminister tunnistas, et missioon Afganistanis on üks keerulisematest, kui mitte ajaloo kõige keerulisem kriisihaldamisoperatsioon. «Järgnevate uude jooksul see kergemaks ei muutu, pigem vastupidi,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles