Välisministeerium võib saada uue kantsleri teabeametist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Saks
Rainer Saks Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Välisministeeriumi uueks kantsleriks võib saada teabeameti praegune peadirektor Rainer Saks.

Valitsus arutab välisminister Marina Kaljuranna ettepanekul uue kantsleri nimetamist juba homsel istungil. Ettepaneku kohaselt alustaks Saks ministeeriumi kantslerina tööd tänavu 1. detsembril, teatas välisministeerium.

«Mul on väga hea meel, et Rainer Saks võttis minu pakkumise vastu ning ma sain esitada ettepaneku valitsusele nimetada ta välisministeeriumi uueks kantsleriks. Saks on üks Eesti tippametnikke, kellel on enam kui 16 aasta pikkune avaliku teenistuse kogemus, sealhulgas ka välisministeeriumis, ning 14 aastat juhtimiskogemust,» ütles Kaljurand ja avaldas veendumust, et Saksast saab välisministeeriumile väga hea kantsler.

1967. aastal sündinud Saks on õppinud Tartu Ülikoolis ajalugu ning töötanud Pärnu Sütevaka gümnaasiumis ajalooõpetajana. 1999. aastal sai temast toona välisministrina töötanud Toomas Hendrik Ilvese nõunik, 2001. aastal aga riigikantselei koordinatsioonibüroo juht.

2006. aastal, kui Ilves valiti presidendiks, asus Saks tööle presidendi kantselei direktorina. Sellelt kohalt lahkus ta 2011. aasta alguses, kui valitsus nimetas ta teabeameti uueks juhiks. Saksa viieaastane ametiaeg pidanuks lõppema 2016. aasta 9. veebruaril.

Peaaegu samast ajast ehk 2011. aasta 1. jaanuarist töötab välisministeeriumi kantslerina Alar Streimann, kes alustab augusti lõpus aga tööd Eesti suursaadikuna Prantsusmaal.

27. augustist kuni 30. novembrini täidab välisministeeriumi kantsleri ülesandeid välismajanduspoliitika ja arengukoostöö küsimuste asekantsler Väino Reinart.

Teabeameti uue peadirektori nimetab valitsus kaitseministri ettepanekul ametisse lähikuudel. Enne nimetamist kuulatakse kaitseministeeriumi teatel ära riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjoni seisukoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles