Eesti kukkus ajakirjandusvabaduse indeksis kolm kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ajalehed.
Eesti ajalehed. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Täna avaldatud maailma ajakirjandusvabaduse indeksis langes Eesti kolm kohta, kuid jagab Iirimaaga siiski 9.-10. kohta.

Organisatsioon Piirideta Reporterid (Reporters sans frontieres) reastas 178 riiki ja nende hinnangul on maailma kõige vabama ajakirjandusega riikideks Soome, Island, Holland, Norra, Rootsi ja Šveits, mis jagavad esimest kohta. Järgnevad Austria, Uus-Meremaa, Eesti ja Iirimaa.

Eesti naaberriikidest jagab Leedu 11. ja Läti on 30. ning Venemaa 140. kohal.

Tabeli lõpus on riigid nagu Jeemen, Hiina, Sudaan, Süüria, Birma, Iraan, Türkmenistan, Põhja-Korea ja viimasel kohal on Eritrea.

Täieliku tabeliga saab tutvuda siit.

«Meie viimane indeks pakub üllatusi, tõstab esile karme reaalsusi ja kinnitab trende,» ütles organisatsiooni kodulehel peasekretär Jean-Francois Julliard. «Võitlus meedia vabaduse nimel on endiselt võitlus.»

Julliardi sõnul tuleb au anda riikidele, mis jagavad tabelis esimest kohta.

«Samuti peame kiitma inimõiguslasi, ajakirjanikke ja blogijaid, kes üle maailma võitlevad õiguse eest suu puhtaks rääkida,» lisas ta.

Julliard tõsis esile, et tema jaoks on häiriv, et mitmed Euroopa Liidu riigid langevad jätkuvalt edetabelis. Kuigi 13 Euroopa Liidu 27st riigist on esikahekümnes, on Itaalia 49. Rumeenia 52. ning Kreeka ja Bulgaaria jagavad 70. kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles