Endine profirattur suri fentanüüli üledoosi tagajärjel

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Kohtuarstlik ekspertiis tuvastas, et juulis surnuna leitud endine profirattur Silvar Kibur suri narkootilise aine üledoosi tagajärjel.

Kibur läks kaduma ööl vastu 11. juulit Tallinna kesklinnas. Pärast mehe kadumist kasutasid lähedased tema leidmiseks ka sotsiaalmeediat, kus otsimiskuulutust aktiivselt jagati. 11. juuli öösel kella kuue paiku sai politsei aga väljakutse, et Tallinna vanalinnast on leitud surnukeha. Selgus, et surnuna leiti 28-aastane Kibur.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas kinnitas täna, et Kibur suri fentanüüli üledoosi tagajärjel. Juhtumi osas kriminaalmenetlust ei alustatud.

«Kui leitakse keegi surnuna ja on vähimgi alus arvata, et see inimene on surnud kuriteo tagajärjel, siis loomulikult, seda kriminaalmenetlust ka kohe alustatakse,» ütles Kallas. Antud juhul aga miski kuriteole ei viidanud.

«Kohtuarstliku lahangu käigus tuvastati surma põhjus - fentanüüli üledoos – ning lisaks ei leitud kehalt mitte ühtegi vägivalla tundemärki, mis oleks andnud alust arvata, et fentanüül manustati talle vastu tahtmist,» selgitas prokuratuuri esindaja.

2007. aastal kuulus Kibur Eesti esimese profimeeskonna Kalev Chocolate Teami ridadesse. Järgmisel hooajal siirdus ta Läti klubisse Rietumu Bank. Kibur kuulus erinevates vanuseklassides ka Eesti koondisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles