Iivi Anna Masso: kakskeelsuse ettepanek on ebaadekvaatne

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iivi Masso
Iivi Masso Foto: Peeter Langovits

Ühiskonnateadlane Iivi Anna Masso peab ÜRO komitee ettepanekut kaaluda Eestis kakskeelsele asjaajamisele üleminekut ebaadekvaateseks ning ta kahtleb, kas taolisi soovitusi tehtaks ka teistes maades.


Masso rääkis Postimees.ee’le, et kuigi Saksamaal on türklaste vähemus, ei tehtaks seal ilmselt ettepanekut minna üle kakskeelsele ametlikule asjaajamisele. «Vahe tegemine on selles, et Vene vähemust koheldakse siin, nagu nad oleksid põlisvähemus. Ei tunnistata seda, et tegu on sisserändega,» lisas ta.

Masso sõnul on huvitav ka see, millistest allikatest ÜRO komitee oma andmed saab. «Mind see jutt selles mõttes hämmastas, nagu oleks ühe riigikeele poliitikal midagi tegemist rassilise diskrimineerimisega.»

Tänane Postimees kirjutas sellest, et ÜRO soovitab Eestil avalikke teenuseid pakkuda kakskeelsena ning korraldada rohkem tasuta keelekursusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles