Kaitsevägi ja Ukraina kultuurikeskus saadavad Ukrainasse meditsiinitarvikuid

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina kiirabibrigaadid
Ukraina kiirabibrigaadid Foto: SCANPIX

Kaitseväe toetuse väejuhatuse tervisekeskus andis täna hommikul MTÜ Ukraina kultuurikeskusele üle 39 euroalust meditsiinivarustusega, mis toimetatakse Ukrainasse sealses sõjategevuses kannatanute abistamiseks.

Kaitseväe peastaabi teatel koosneb abisaadetis suuremas osas haavahooldusvahenditest ning haigehooldusvahenditest nagu hommikumantlid ja kitlid. Kaitseväe poolt annetatud vahendid toimetab MTÜ Ukraina kultuurikeskus Ukrainasse koostöös Eesti Vabariigi välisministeeriumiga.

«Toetuse väejuhatusel oli meditsiinivarustuse varusid, mille puhul leidsime, et kõige rohkem kasu oleks nendest Ukraina abivajajatel. Koostasime nimekirja saadaolevatest asjadest, millest MTÜ Ukraina kultuurikeskus tegi omakorda valiku ning nüüd andsime need üle,» ütles toetuse väejuhatuse tervisekeskuse ülem major Lauri Bender. 

MTÜ Ukraina kultuurikeskus juhataja Bogdan Ljutjuk ütles, et Ukraina sõjategevuses kannatanutele on taolist abi väga vaja ning seda hinnatakse. Tema sõnul on Eesti rahvas Ukraina abistamisel olnud väga aktiivne. Annetatud on arvestatavas summas raha, samuti riideid ja muud vajaminevat, mida on Ukrainasse saadetud juba mitu veoautotäit. «Ukrainas ollakse Eestile väga tänulikud. Nad ütlevad, et oleme väike riik, aga aitame palju,» ütles Ljutjuk.

Kaitseväe initsiatiivil taolise saadetise ettevalmistamine on MTÜ-le esmakordne kogemus, mida võimalusel tehakse ka edaspidi. «Koostöö kaitseväega on olnud väga hea, kui taolist abi veel pakutakse, siis kindlasti võtame selle vastu ja edastame,» lisas Ljutjuk.

MTÜ Ukraina kultuurikeskus on 2002. aastal asutatud mittetulundusühing, mis on seadnud oma eesmärgiks Ukraina kultuuri edendamise ja säilitamise Eestis. Pärast sõjategevuse algust Ukrainas on Ukraina kultuurikeskus kogunud ja vahendanud talveriideid, jalanõusid, talvevarustust ja rahalisi annetusi Ida-Ukraina sõjategevuses kannatada ja haavata saanud ukrainlastele.

Kaitseväe toetuse väejuhatus (kuni aastani 2014 kandis nime kaitseväe logistikakeskus) tegeleb kaitseväe igapäevaseks toimimiseks vajalike tegevuste korraldamisega alustades hangetest ja logistikast ning lõpetades tugiteenustega ja kaitseväe muusikaga.

Toetuse väejuhatus koosneb 11 struktuuriüksusest: väejuhatuse staabist, materjaliteenistusest, hanketeenistusest, haldusteenistusest, raamatupidamiskeskusest, liikumis- ja veoteenistusest, tervisekeskusest, toetusteenuste keskusest, kaitseväe orkestrist,  logistikapataljonist ja logistikakoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles