Kultuuriminister soovitab leevendada kodakondsuspoliitikat

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Indrek Saar.
Kultuuriminister Indrek Saar. Foto: Marko Saarm / Sakala

Sotsiaaldemokraadist kultuuriministri Indrek Saare sõnul tuleks senises kodakondsuspoliitikas teha muudatusi ning vajadusel leevendada kodakondsuse saamiseks vajalikke keelenõudeid, teiste erakondade poliitikud suhtuvad sellesse ettepanekusse aga skeptiliselt.

Saar ütles viimasele kultuuriministeeriumi poolt tellitud monitooringule toetudes, et eestlaste suhtumine teisest rahvusest inimestesse on muutunud sallivamaks ning seetõttu oleks tema hinnangul õige aeg sügisel alustada laiemaid arutelusid kodakondsuspoliitika muutmise üle, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Tema hinnangul annaks kodakondsus paljudele inimestele julguse tööturul aktiivsemalt osaleda ja end Eestiga tugevamalt siduda.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni esimees Martin Helme ei usu, et nõuete leevendamine olukorda lahendaks ning arvas, et see võib uksed avada uutele probleemidele.

Ka Reformierakonna liige haridusminister Jürgen Ligi oli keele- ja kodakondsusnõuete vähendamise seisukohalt skeptiline ning arvas, et valitsus selliste ideedega ei nõustuks.

Vaata lähemalt ERR.ee videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles