Ministeerium: Saar pole teinud ettepanekut muuta kodakondsuseksami keelenõudeid

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar
Indrek Saar Foto: Inna Grünfeldt

Kultuuriministeeriumi teatel ei ole minister Indrek Saar ei ole teinud ettepanekut muuta või leevendada kodakondsuseksami keelenõudeid, vaid tegemist on eksitava tõlgendusega eilsest ministri ETV uudistesaatele «Aktuaalne Kaamera» antud telefoniintervjuust laiema uudisloo kontekstis.

Kultuuriminister Indrek Saar on endiselt seisukohal, et Eesti riigi ülesanne on aidata kaasa ühiskonna sidususele, mille üks osa on teistest rahvustest inimeste tõhus lõimimine siinsesse ühiskonda, ning seda ei saa vaadata täiesti eraldiseisvana muuhulgas ka kodakondsuspoliitikast.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja märkis, et juuni alguses valminud kultuuriministeeriumi tellitud sõltumatu lõimumismonitooring näitab Eesti elanikkonna hulgas tugevnevat soovi näha paremini lõimunud Eesti ühiskonda ning eri rahva- ja vanuserühmade head ja rahumeelset läbisaamist.

«Sellega seoses peab kultuuriministeerium oluliseks algatada laiem diskussioon lõimumise teemal, nagu see on omane avatud ühiskonnale, ning mitte sugugi keskenduda ühele konkreetsele teemale, nagu seda on kodakondsuseksami keelenõuded,» teatas kultuuriministeerium.

Nii Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Margus Tsahkna kui ka riigikogu põhiseaduskomisjoni reformierakondlasest esimees Kalle Laanet jõudsid täna juba teha avalduse, milles ütlesid, et peavad kodakondsuse ja keelenõuete lõdvendamist halvaks ideeks ning ei nõustu sel teemal läbirääkimisi pidama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles