Europark: riigikohtu otsus meie tegevust ei puuduta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europark
Europark Foto: Peeter Langovits

OÜ Europark tegevjuht Karol Kovanen märkis, et riigikohtu tänane otsus eraparkla väljanõutud tasu tühistamisest ei puuduta kuidagi teisi eraparklaid.

«Esialgse info põhjal mulle näib, et selle juhtumi ja meie teenuse osutamise vahel puudub otsene seos, meie oma tegevuses kindlasti midagi ringi tegema ei hakka,» sõnas Kovanen Postimees.ee’le.

«Kui keegi on pannud oma hoovi vihaga sildi, et parkimine maksab 1000 krooni kord ja kogu lugu, on ilmselge, et see ei vasta elementaarsetele nõuetele lepingu sõlmimisest. Kas täie aruga inimene muidu paneks sellise sildi üles?»

Kovaneni sõnul on olemas täpsed juriidilised nõudmised, mis info peab eraparkla sildil kirjas olema, et mõlemal osapoolel oleksid oma kohustused ja õigused teada.

«Meil on 100 000 klienti kuus ja meil pole nendega tekkinud vaidlusi, et keegi ei oleks märki näinud või saanud aru, mis on seal kirjas. Meie parklatesse pole võimalik siseneda nii, et silti ei märkaks,» ei leidnud Kovanen riikohtusse jõudnud kaasusel seoseid nende tegevusega.

Riigikohtu tsiviilkolleegium märkis oma tänases otsuses, et parkimise võimaldamine ei tähenda iseenesest, et parkla omanik ja parkija on sõlminud lepingu. Riigikohus tühistas ringkonnakohtu otsuse, millega parkla omanikule mõisteti vaidlusalune parkimistasu välja, ja saatis selle uuesti läbivaatamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles