Jevgeni Ossinovski: mul puuduvad mistahes seosed Skinest Grupi ja selle tegevusega

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Margus Ansu

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski ei leia, et tema varasem osalus Skinest Grupi nõukogu töös kuidagi segaks tema tööd erakonna esimehena.

Tänases Postimehe online-intervjuus küsiti SDE esimehelt muu hulgas seda, kuidas saab ta end kehtestada erakonna esimehena olukorras, kus Skinest Grupp, mille nõukogu liige ta veel aasta tagasi oli, on sattunud rahvusvahelisse korruptsiooniskandaali.

Ossinovski selles probleemi ei näe. «SDE esimehel ja Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal puuduvad mistahes seosed Skinest Grupi ja selle tegevusega. Minu osalus nõukogus oli alati puhtalt formaalne, tasu ma selle eest ei saanud ning otsustusprotsessis ei osalenud,» vastas ta. Ossinovski lisas, et seegi formaalne seos puudub juba aasta jagu.

Ühtlasi ei leia sotside esimees, et erakond peaks tema isa varasemad annetused väidetava korruptsioonijuhtumi valguses tagastama. «Kõik Oleg Ossinovski poolt SDE-le tehtud annetused on avalikud ja erakonna poolt seaduses ette nähtud moel deklareeritud. Erakonnal ei ole mingit põhjust kahelda selle raha seaduslikkuses,» sõnas ta.

Jevgeni Ossinovski kinnitas veel kord, et peab kinni sellest, et ajal, kui tema on erakonna eesotsas, Oleg Ossinovski erakonda ei toeta.

SDE liidri Jevgeni Ossinovski isa Oleg Ossinovski on sattunud Lätis lahvatanud korruptsiooniskandaali. Oleg Ossinovski on olnud SDE suurtoetaja, viimati annetas ta teises kvartalis erakonnale 40 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles