Peipsi järvelt päästeti hätta sattunud mees

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunuid aitab otsida ka lennusalga kopter.
Kadunuid aitab otsida ka lennusalga kopter. Foto: Küllike Rooväli/Scanpix

Eile õhtul päästeti Peipsi järvelt samal hommikul purjelauaga järvele läinud, kuid seejärel kadunuks jäänud mees.

Eile kell 18.18 teatas RMK puhkeala töötaja häirekeskusele, et hommikul kella üheksa ajal läks Peipsi järve ääres puhkamas olnud mees purjelauaga järvele ja pole seni tagasi tulnud. Sündmuskohale saadeti päästemeeskond Iisaku komandost ja politseipatrull, kaks Vasknarva kordoni mootorpaati, ATV ning lennusalga kopter, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Kell 20.15 leidis lennusalga kopter alajahtunud mehe ning toimetas ta Alajõe kordonisse, kus ta anti üle kiirabile. Esmaste selgituste kohaselt oli ta läinud järvele purjetama, väsis ära ega saanud enam tagasi kaldale.

Ida päästekeskuse ennetustöö büroo peaspetsialisti Liina Järvi sõnul võiks oma võimetesse suhtuda pigem skeptiliselt, sest ülehinnates võib väga keerulistesse olukordadesse sattuda.

«Kunagi ei tohi minna veekogule päris üksi, sest ohtu sattudes pole kelleltki abi paluda, lisaks tuleb kaasa võtta veekindlas kotis mobiiltelefon,» sõnas Järvi. Seekord päästis purjetama läinud mehe elu tähelepaneliku inimese pöördumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles