Sotsioloog: kakskeelsus ei ole Eestis reaalne

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil eesti- ja venekeelsed tänavasildid.
Pildil eesti- ja venekeelsed tänavasildid. Foto: Kunnar Jalganen

Eestis ei tule kakskeelsus kõne alla, kuna see tähendaks hüvastijättu integratsiooniga ja muudaks kogu senise iseseisvusperioodi poliitika mõttetuks, ütles sotsioloog Andrus Saar.

Saar rääkis, et ÜRO soovitus pakkuda avalikke teenuseid nii eesti kui vene keeles on kõigest soovitus, kui aga agarad ametnikud sooviksid sellist korda reaalselt kehtestada, oleks see väga keeruline, vahendas ERR Uudised.

Sotsioloogi sõnul seaks kakskeelsuse kehtestamine löögi alla kogu rahvuspoliitika ja -kultuuri ning oleks Eestile äärmiselt negatiivne otsus.

Saar oletas, et ka noorema põlvkonna muulased ei ole kakskeelsusest vaimustatud, kuna nad on juba palju eesti keelt õppinud ning tulevad sellega päris hästi toime.

Lisaks tõi Saar välja, et Eestis on alanud keeleõppeprotsessid, mis lõpevad võib-olla 20 aasta pärast, kui praktiliselt kõik täiskasvanud mitte-eestlased oskavad eesti keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles