EKRE ja sotside noored arutlesid pagulaspoliitika teemal

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulaspoliitika meeleavaldus Pärnus.
Pagulaspoliitika meeleavaldus Pärnus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Otsesaates «Fookus» arutleti pagulaspoliitika teemal ning kui ülejäänud külalised olid üksmeelel, et Facebooki grupp «Märgatud pagulast» on murettekitav, siis EKRE liige Melvin Ehtla leidis, et seda tuleb vaadata läbi musta huumoriprisma.

Paides toimuval Arvamusfestivalil kohtusid Tudeng TV otsesaates «Fookus» omavahel Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ning Sotsiaaldemokraatide noored. Sotsiaaldemokraate esindasid Maris Sild ja Martin Paluoja ning EKREt Melvin Ehtla ja Hendrika Näägo. Saates võrreldi parem- ja vasakpoolsete erakondade ideoloogiaid.

Pagulaspoliitikast rääkides jõudis jutt skandaalse Facebooki grupini «Märgatud pagulast». Kõik saatekülalised peale Melvin Ehtla olid üksmeelel, et sellised Facebooki grupid on vastuvõetamatud. Ehtla oli aga seisukohal, et seda gruppi tuleks vaadata läbi musta huumoriprisma, mispeale SDE esindaja Maris Sild ütles, et temale see naljakas ei tundu ning pigem on see päris hirmus. Teine SDE esindaja Martin Paluoja oli erakonnakaaslasega üksmeelel ning lisas, et teatud inimgrupi alandamine muudab ühiskonna vaateid kohutavas suunas.

Hendrika Näägo EKREst sõnas, et tema ei saa selliste gruppide loomise suhtes midagi parata ning väljendas muret ka selle üle, et EKRE liikmeid radikaalsete vaadete tõttu «natsideks» ja «homofoobideks» sõimatakse.

Saatejuht Jass Seljamaa sekkus diskussiooni, uurides mitu pagulast oleks mõistlik Eestisse vastu võtta. Viivitamatult vastas Ehtla: «Null!». Paluoja küsimuse peale, kas ka kümne pagulasega hakkama ei saadaks, vaidles Ehtla, et neid on siin linnapildis juba niigi palju näha.

Seepeale pakkus saatejuht välja, et ehk ajab Ehtla pagulasi turistidega segamini, mille peale viimane möönis, et see võib tõesti nii olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles