Pomerants rääkis Tamsalu koolilastele sisejulgeolekust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Marko Pomerants
Siseminister Marko Pomerants Foto: Peeter Langovits

Täna andis siseminister Marko Pomerants projekti «Tagasi kooli» raames Tamsalu gümnaasiumi õpilastele ülevaate sisejulgeoleku teemadest.

Õpilastega vesteldes peatuti nii politsei valdkonnal ja liiklusturvalisusel kui ka Eesti sisejulgeoleku süsteemi ülesehitusel ja õppimisvõimalustel, vahendas siseministeeriumi pressiesindaja.

«Kolme koolitunni käigus jõudsime rääkida sellest, millega siseministeerium üldse tegeleb ja mida sisejulgeoleku valdkond endas hõlmab. Noored kuulasid huviga ja usun, et sisejulgeoleku tagamine sai seeläbi ka noorte silmis märksa laiema tähenduse,» ütles Pomerants.

«Loodan, et keegi neist on tulevikus valmis ka ise oma riigi arengusse panustama. Olgu see siis kuskil jõuametite ridades või hoopis mõnes muus valdkonnas –  peamine, et säravad ideed ja tahtmine oma tööd pühendumusega teha leiaks rakendust just seal, kus seda parasjagu kõige rohkem vaja on,» lisas minister.

Tema sõnul oli noortel ettekujutus valdkonnast olemas. Märksõnade loetelu laiendades selgitas minister lisaks politsei- ja päästetööle ka kaitsepolitsei, piirivalve ja migratsiooni temaatikat. Samuti räägiti Sisekaitseakadeemia õppimisvõimalustest ja IT rollist tänapäevases sisejulgeoleku süsteemis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles