VTA: kaalume desomattide paigaldamist ka saartele

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Veterinaar- ja toiduameti kinnitusel kaalutakse desomattide paigaldamist ka saartel asuvatesse sadamatesse, et vältida seakatku levikut seni haigusest puutumata jäänud piirkondadesse.

«See on kindlasti üks teema, mida esmaspäeval saarte maavanematega arutada kavatsen, esialgsete plaanide kohaselt olen tuleva nädala algul Saaremaal, et asjades selgust saada,» rääkis veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel.

Pärteli sõnul pole viirus hetkel veel Läänemaale jõudnud ning seetõttu pole seni desomattide paigaldamiseni jõutud. Peadirektor nõustus samas, et metsakülastajad võivad katku saartele viia ka Läänemaa piiridest väljapoole jäävatelt aladelt. «Teoreetiline risk on absoluutselt olemas, kuid kõik katku ennetamisega seonduv, sealhulgas desomattide paigaldamine tuleb saarte maavanematega põhjalikult läbi rääkida,» sõnas Pärtel.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektori hinnangul aeglustaks desomattide paigaldamine inimeste liikumist mandri ja saarte vahel senisega võrreldes veelgi. «Selle medali teine külg on see, et praamijärjekorrad, millega meil hetkel on niigi probleeme, pikenevad veelgi,» sõnas Pärtel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles