Laevafirma: Regulal teostati kontrolli, mida ülesõidu ajal tehakse harva

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regule tekile tuli vett.
Regule tekile tuli vett. Foto: Lugeja foto

Laevafirma kinnitusel teostati eile Regulal küll tavapärast kontrolli, kuid üldjuhul tehakse seda siis, kui autosid tekil pole.

Eile kella 13 paiku ehmatas Heltermaa-Rohuküla liinil reisijaid Regula autotekile purskav vesi.

«Vett tuli mõlemast pardast,» kirjeldas lugeja Postimehele, lisades, et viis minutit kestnud leke saadi pidama vahetult enne seda, kui praam jõudis Rohuküla sadamasse.

«Enamik inimesi, kes olid praamil, ei saanud ilmselt arugi ja ainult nägid, et põrand on märg,» ütles lugeja, kes nentis, et töötajad kinnitasid, et ohtu pole, kuid ehmatus oli siiski suur.

AS Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimees Tõnis Rihvk selgitas, et Regula ülesõidul toimus ballastitanki täituvuse kontroll, mis on laevas tavapärane protseduur, kuid seda tehakse tavaliselt siis, kui sõidukeid ei ole autotekil.

«Mõnel harval korral tehakse seda ka ülesõidu ajal,» kinnitas Rihvk.

«Tehniliselt tähendab see, et ballastitanki pumbatakse vett ja täitumisest annab märku ülevoolutorudest autotekki jooksma hakkav vesi, mis väljub tekil olevatest avadest üle poordi merre. Vabandame võimalike ebamugavuste pärast,» lisas Rihvk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles