Galerii: peaminister Rõivas külastas Liibanonis Eesti rahuvalvajaid

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti peaminister Taavi Rõivas koos kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terrasega ja Soome peaminister Juha Sipilä külastasid täna Liibanonis ÜRO rahuvalvemissiooni UNIFIL, kus pataljoni suuruses üksuses teenivad kõrvuti Eesti, Soome ja Iiri rahuvalvajad.

Peaminister Rõivas ütles Eesti kaitseväelastega kohtudes, et nii nagu meile on oluline liitlaste kohalolek Eestis, niisamuti on meie rahuvalvajate kohalolek tähtis siin Liibanonis, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo pressiteates.

«Ärevad südmused siin Lähis-Idas aga ka Ukrainas esitavad meile pidevalt uusi väljakutseid, mida meil tuleb üheskoos teiste riikide, partnerite ja liitlastega lahendada. Rahu nimel tuleb teha tööd iga päev,» ütles Rõivas.

Peaministrid tunnustasid kaitseväelasi nende panuse eest regiooni julgeolekusse, teatati valitsuse kommunikatsioonibüroo pressiteates.

«Teie kohalolek annab siinsetele inimestele turvatunde,» ütles Rõivas. «Ma hindan kõrgelt teie pühendumust, kõrget moraali ja professionaalsust. Tagades rahu siin Liibanonis, tagate te rahu meie kodus Eestis,» lisas Rõivas.

Peaministri sõnul on positiivne, et Eestil on võimalus panustada just koostöös Soomega ÜRO rahutagamisoperatsiooni, see suurendab Eesti ja Soome kaitseväe koostegutsemisvõimet.

«Mul oli hea meel kuulda pataljoni ülema kolonelleitnant Pertti Kelloniemi suust, et eestlased on viie kuuga Soome-Iiri ühispataljoni hästi sulandunud ja paistavad silma oma professionaalsusega,» rääkis Rõivas ja tunnistas, et ta on Eesti sõdurite väga uhke.

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras ütles, et meie sõdurite töörutiinid soomlaste ja iirlastega on väga sarnased. «Meie rahuvalvajad on pataljoni hästi integreerunud ning nende teenistuseks on loodud parimad tingimused,» ütles Terras. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles