Neeme Raud: Venemaal juhtub palju põnevat

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat veel: «Kui saad teises riigis elada, on see huvitav. Siis hakkad ka Eestit teistmoodi nägema,» leiab Neeme Raud, plaanides Moskvasse veel kaheks aastaks jääda.
Kaks aastat veel: «Kui saad teises riigis elada, on see huvitav. Siis hakkad ka Eestit teistmoodi nägema,» leiab Neeme Raud, plaanides Moskvasse veel kaheks aastaks jääda. Foto: ERR

Eesti Rahvusringhäälingu Moskva korrespondent on langetanud otsuse, et isegi ei mõtle sellele, kas teda Venemaal jälgitakse ja pealt kuulatakse. Sel otsusel on eksistentsiaalne põhjendus.

Neeme Raud (46) mäletab, et sõitis mullu augustis Moskvasse Eesti Rahvusringhäälingu korrespondendiks mõttega, justkui oleks Venemaa unelm taastada Nõukogude Liit. Nüüd, aasta hiljem, on ta jõudnud tõdemusele, et see ei vasta tõele.

«Vaatasin kord ühe Eesti diplomaadiga Moskvas noori, kes istusid, korralikult riides – kas nad tahaksid, et oleks defitsiitide järjekorrad, et piir oleks kinni?» küsib Raud usutluses Arterile. «Arvan, et kindlasti ei taha.» Liiati on ta aastaga Moskvas täheldanud, et nõukogude tähtpäevi seal enam suurt ei tähistata. «Arvasin, et novembripühad on suured. Ei ole!» kinnitab ta. «1. mai on rahvademonstratsioon. Lenini mausoleum on olemas, aga paraadide ajaks kaetakse kinni.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles