Pingviinid flirdivad samasoolise kaaslasega, kuid ei ole homod

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningpingviinid (Aptenodytes patagonicus)
Kuningpingviinid (Aptenodytes patagonicus) Foto: SCANPIX

Teadlased tõdesid hiljuti tehtud uuringus, et kuningpingviinide  (Aptenodytes patagonicus) seas ei ole niinimetatud homopingviine, vaid tegemist on samasooliste vahelise flirdiga.

Uurijad lisasid, et see flirt kestab seni, kuni leitakse vastassoost kaaslane, kirjutab sciencedaily.com.

Samas on loomaaedades elavate pingviinide seas täheldatud homoseksuaalset käitumist.

Uues uuringus leiti, et Antarktikas elavate kuningpingviinide koloonias on rohkem kui kolmandikul samasooline partner, enamasti on tegemist kahe isasega.

Kunagi arvati, et pingviinid ei suuda liigikaaslaste sool vahet teha, kuna nad kõik näevad sarnased välja ja sellepärast valivad samast soost partneri.

Kuid Prantsusmaa Montpellier` ökoloogiakeskuse tehtud uuring näitas, et pingviinid valivad samasoolise kaaslase, kuna tunnevad end üksikuna.

Kui pingviinide koloonias ei ole piisavalt emaseid ning isastel tekib paaritumisvajadus, siis püütakse probleemi lahendada samast soost kaaslasega flirtimisega.

Paaritumishooajal kasutavad kuningpingviinid potentsiaalsete partneritega flirtimiseks mitmeid liigutusi, nagu silmade sulgemine, pea üles lükkamine ja teineteise ümber tiirutamine.

Isased pingviinid flirdivad teineteisega üsna lühikest aega ning nende vahel ei teki samasugust sidet nagu isase ja emase pingviinipaari vahel.

Uuringus osalenud teadlase Stephen Dobsoni sõnul oli samasooliste pingviinipaaride arv oletatust väiksem.

Pikaajaline uuring kinnitas, et niinimetatud homopingviinid valisid hiljem vastassoost partneri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles