Reinsalu: kohtuotsuse eesmärk on Eestit heidutada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Martin Ilustrumm

Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul on tänase kohtuotsusega päädinud Eston Kohvri röövimine poliitiline akt, mille eesmärk Eestit heidutada. 

«Õiguslikult pani Vene Föderatsioon Eesti territooriumilt toime inimröövi. Sellele röövile järgnenud Vene Föderatsiooni juriidilised protseduurid, mis päädisid tänase kohtuotsusega, on rahvusvahelise õiguse rikkumine. Seega, see kohtuotsus on poliitilise sisuga juriidilisse vormi asetatud akt. Selle otsuse tegelik eesmärk on heidutada ja rünnata Eesti Vabariigi suveräänsust,» märkis Reinsalu.

«Vene Föderatsiooni võimud peavad Eston Kohvri vabastama ja võimaldama talle Eestisse naasmise. Meie esmane ülesanne on teha kõik võimalik, et Eston Kohver jõuaks tagasi Eestisse,» rõhutas Reinsalu.

Venemaa Pihkva oblastikohus mõistis mullu septembris Eestist röövitud kaitsepolitseiniku Eston Kohvri täna 15 aastaks vangi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles