Ilves kohtus Eston Kohvri perekonnaga

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Mihkel Maripuu

President Toomas Hendrik Ilves külastas täna Eestist röövitud kaitsepolitseiniku Eston Kohvri perekonda ja kinnitas, et Eesti teeb kõik, mida oskab ja suudab, et Kohver oleks kodus tagasi.

Venemaa eriteenistuse FSB töötajad röövisid ametiülesandeid täitnud Eston Kohvri mullu 5. septembril Eesti kagupiiri äärest ja täna määras Pihkva oblastikohus talle 15-aastase vangistuse.

«Minu nagu kogu Eesti jaoks on Eston Kohver jätkuvalt kaitsepolitsei ohvitser, oma riiki pühendunult teeniv ametnik, üks meie seast, kes on praegu äärmiselt keerulises olukorras,» sõnas Ilves, kohtudes Kohvri kodus tema abikaasa ja nelja väikese lapsega.

«Ma tänan teid, et olete oma tugevusega, oma mõtete ja lootusega Eston Kohvrile toeks. Teadmine, et teie hoiate kindlalt peret koos, annab tallegi tugevust ja jõudu. Omalt poolt luban, et riik on igati toeks teile,» ütles riigipea Eston Kohvri abikaasale.

President Ilvese sõnul tegutseb välisministeerium koos partneritega Eestis ja liitlastega välismaal igapäevaselt selle nimel, et Eston Kohver saaks tagasi abikaasa ning poegade ja tütre juurde.

Välisminister Marina Kaljurand ütles täna hommikul, et Eesti mõistab Eston Kohvri suhtes tehtud kohtuotsuse ja kogu tema üle peetud kohtuprotsessi teravalt hukka.

«Eston Kohvri röövimine Eesti Vabariigi territooriumilt FSB poolt möödunud aasta 5. septembril ning sellele järgnev õigusvastane kinnihoidmine Venemaal on jõhker rahvusvahelise õiguse ja inimõiguste rikkumine. Tänane kohtuotsus ei muuda meie seisukohta. Me nõuame Venemaalt Eston Kohvri viivitamatut vabastamist,» ütles välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles