Pakri tuletorn avas huvilistele uksed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakri tuletorn
Pakri tuletorn Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Alates eelmisest nädalast saavad huvilised külastada Pakri tuletorni.

Kõigil, kellel on piisavalt jaksu, on võimalus ronida 52 meetri kõrguse tuletorni tippu, et näha laternaruumi ja seal olevat tehnikat ning nautida vaadet torni lahtiselt rõdult, märkis veeteede amet.

Veeteede ameti ja MTÜ Paldiski 360 vahel allkirjastatud kokkuleppe alusel anti Pakri tuletorn mittetulundusühingu käsutusse. MTÜ kohustus avama torni huvilistele ja tagama treppidel ning rõdul külastajate ohutuse. Alates 11. augustist on tingimused täidetud ning kõik huvilised oodatud.

Tuletorn on külastajatele avatud kõigil päevadel kella 10-20 kuni 30. septembrini. Pärast seda tuleb aeg haldajaga kokku leppida.

Eestis on külastajatele avatud Kõpu, Tahkuna, Ristna, Kihnu ja Pakri tuletornid. Mitu huvitavat torni on võimalusel plaanis avada järgmisel aastal. Kõik mainitud tuletornid on töötavad navigatsioonimärgid, mille ülesanne on tagada meie vetes liikuvate laevade ohutus, märkis veeteede amet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles