Moskva: lääne reaktsioon Kohvri asjus on katse protsess politiseerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kremlile
Vaade Kremlile Foto: SCANPIX

Moskva hinnangul on Lääne reaktsioon Eesti kaitsepolitseiniku Eston Kohvri süüdimõistmisele ja vangistamisele katse kriminaalprotsessi politiseerida, teatas Vene välisministeerium.

«Pole midagi parata, kuid peame kirjeldama valje avaldusi, mis on esile kerkinud, selgete katsetena politiseerida seda kriminaalasja, mille lahend ei tõstata mingeid kahtlusi selle õiguspärasusest ega põhjendatusest,» ütles Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova ministeeriumi veebilehele riputatud avalduses.

«Ministeerium on hämmastunud meie välispartnerite reaktsioonist Pihkva oblastikohtu otsusele Eesti Vabariigi kodaniku E. Kohvri asjus, kes pärast põhjalikku juurdlust mõisteti süüdi Vene kriminaalkoodeksi mitme artikli alusel.»

«Peame kordama, et see kohtuprotsess toimus ranges kooskõlas Vene seadustega ja täies vastavuses kriminaalmenetluse standardite, rahvusvahelise õiguse aspektide ja Eesti kodaniku õigustega,» öeldi teates.

Pihkva kohus mõistis Venemaa poolt röövitud Kohveri kolmapäeval 15 aastaks vangi.

Kohus leidis, et Kohvri süü on tõendatud spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos ning selle eest peab mees veetmas 15 aastat Venemaal range režiimiga vanglas. Ühtlasi määras kohus Kohvrile 100 000 rubla ehk 1375 euro suuruse trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles