Aaviksoo tutvustas USA äriliidritele laiapõhjalist riigikaitset

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservväelased
Reservväelased Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kaitseminister Jaak Aaviksoo kohtus täna USA äridelegatsiooniga, kelle eesmärgiks on kohtuda piirkonna julgeoleku- ja riigikaitsevaldkonna liidritega, ning tutvustas neile Eesti laiapõhjalist riigikaitset.

Kaitseministri sõnas USA äridelegatsiooniga kohtudes, et tänaste globaalsete trendide jätkudes ei piisa pikemas perspektiivis Euroopale trans-atlantilisest sidemest.

«Tugevaid liitlassuhted tuleb kindlasti arendada ka Venemaaga, tehes koostööd näiteks trans-arktilisel suunal,» selgitas Aaviksoo.

Kaitseminister tutvustas USA äriliidritele ka Eesti riigikaitses valitud laiapindset lähenemist, mis tähendab, et kriisi või sõja ajal peab kogu riigiaparaat, elanikkond ja erasektor koordineeritult riigikaitses osalema.

«Laiapõhjalise riigikaitse strateegia väljatöötamine on tänane prioriteet, kuivõrd riigi kaitse ei seisne mitte ainult sõdimises, vaid ka erinevate ametkondade ja kogu elanikkonna poolt
riigikaitsesse panustamises,» lisas Aaviksoo.

Eestit külastavad USA äriliidrid esindavad organisatsiooni BENS (Business Executives for National Security), mis on erapooletu üleriiklik organisatsioon, mille liikmed on ärijuhid ja erusõjaväelased ning mille eesmärk on edendada Ameerika Ühendriikide rahvuslikku julgeolekut. BENSi liikmed kasutavad oma ärijuhtimise kogemust, et aidata valitsuse esindajatel leida lahendusi rahvusliku julgeoleku kõige keerulisematele väljakutsetele ning neid rakendada.

Eestis kohtuvad USA äriliidrid lisaks kaitseminister Aaviksoole ka majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi ametnike ja Eesti Energia juhtkonnaga ning külastavad NATO küberkaitsekeskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles