ARKi kodulehel saab nüüd sõidukite andmeid kontrollida

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päringumootor.
Päringumootor. Foto: http://web.ark.ee:10122/aris/soiduk.jsp

Eesti Riiklik Autoregistrikeskus (ARK) lisas oma kodulehele päringu, mille kaudu saab sõiduki registreerimisnumbri järgi kontrollida sõidukite avalikke andmeid ning piiranguid.

Päringu vastuses kuvatakse sõiduki mark ja mudel, esmase registreerimise kuupäev, kere värvus, kütus, mootori töömaht ja võimsus, tehnoülevaatuse kehtivus ning piirangud, teatas ARKi pressiesindaja.

«Sõiduki andmete kontrollimine on kasulik eelkõige neile, kes soovivad osta Eestis arvel olevat sõidukit. Päringu kaudu on näiteks võimalik tuvastada, kas sõidukile on kehtestatud piiranguid (müügikeeld, ärandus jms) või kas sõidukil on kehtiv tehnoülevaatus,» lisatakse pressiteates.

Päringu leiab ARK kodulehe päisest klikkides lingil «registriandmed». Sisuliselt on tegemist asendusega kunagisele SMS-teenusele, mis oli tasuline. Uus teenus tasu ei nõua.

Otselink päringule: http://web.ark.ee:10122/aris/soiduk.jsp

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles