Sisekaitseakadeemia jääb Piritale

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Tatar

Kui varasemalt on korduvalt arutatud võimalusi sisekaitseakadeemia Ida-Virumaale kolimiseks, siis uue rektori kinnituse kohaselt on kooli tulevik ja arengud Piritaga seotud ka edaspidi.

Sisekaitseakadeemia rektori Katri Raiki ja Pirita linnaosa vanema Tõnis Mölderi kohtumisel jõuti ühisele arusaamale, et kooli asukoht Pirital on koolipere jaoks parim valik ning akadeemia olemasolu toob kasu ka linnaosa elanikele.

Rektor sõnas, et iga kool peab oma kogukonna eest hoolt kandma ja sisekaitseakadeemia on valmis koostööd tegema nii linnaosa koolidega kui linnaosavalitsusega. «Pirita elanike jaoks on kõige olulisem, et järgmise kolme aasta jooksul saaks korda Kase tänava hiigelkrunt,» ütles Raik. «Samuti taotleme raha oma hoonete korrastaimseks, et saaksime neis arendada 21. Sajandi ettekujutusele vastavat õpet,» lisas ta.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölderi sõnul on linnaosa alati toetanud seda, et sisekaitseakadeemia jääks Piritale. Ka tema hinnangul toovad varasemad kokkulepped kooliga Pirita elanikele kasu. «Ühiselt oleme parandanud näiteks Kase tänava elanike parkimisvõimalusi ning kaasanud teineteist erinevate ürituste korraldamisel,» ütles Mölder, lisades et krundi jäämine kooli käsutusse annab linnaosale ja elanikele teatava kindlustunde Kase tänava edasiste arengute ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles