Kohver sai kätte kohtuotsuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: SCANPIX

Venemaal 15 aastaks vangi mõistetud kaitsepolitseiniku Eston Kohveri kaitsja Jevgeni Aksjonovi sõnul sai Kohver neljapäeval kätte kohtuotsuse.

Aksjonovi sõnul on nüüd Kohveril kümme päeva aega lahendiga tutvuda ja otsustada, kas ta soovib seda vaidlustada või mitte.

Aksjonovi kinnitusel jääb ta Kohveri kaitsjaks, kuid arvestades Eesti välisministri Marina Kaljuranna soovi juhtumit arutada välisministrite tasemel, siis pidas ta võimalikuks, et juhtum liigub niinimetatud kõrgemale tasandile.

Pihkva kohus leidis 19. augustil, et Kohveri süü on tõendatud spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos ning selle eest peab mees veetmas 15 aastat Venemaal range režiimiga vanglas. Ühtlasi määras kohus Kohverile 100 000 rubla ehk 1375 euro suuruse trahvi.

Süüdistaja nõudis Kohverile 16-aastast vangistust ja 200 000 rubla suurust trahvi, seevastu kui Kohver ise end süüdi ei tunnistanud.

Juuli lõpus alanud protsess toimus suletud uste taga.

Kohverile on esitatud süüdistus spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos. Pihkva kohtu andmetest selgub, et Kohverit süüdistatakse Venemaa kriminaalkoodeksi paragrahv 276 järgi ehk spionaažis, paragrahv 226 lõige 1 järgi ehk relva salakaubaveos, paragrahv 222 järgi ehk relva kandmises ning üheksas rikkumises paragrahv 322 järgi, mis käsitleb riigipiiri ebaseaduslikku ületamist.

Eesti kaitsepolitsei teatas mullu 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum leidis aset Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel. Inimröövile eelnes Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Enne Pihkvasse toomist oli Kohver Moskvas Lefortovo vanglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles