Briti suursaatkond sõlmis Tallinnas esimese samasooliste abielu

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Briti Suursaatkond Tallinnas

Nädal tagasi sõlmis konsul Kathryn Lindsay Tallinna Briti saatkonnas samasoolise paari abielu, tegemist on esimese sellelaadse sündmusega Suurbritannia Põhja- ja Baltimaade välisesindustes.

Abiellumise tseremoonia viidi läbi Briti kodaniku Christopheri ja tema eestlasest partneri Siimu vahel nende külaliste ja tunnistajate juuresolekul. «Minu südamlikud õnnesoovid Christopherile ja Siimule nende abielu puhul,» kommenteeris sündmust Chris Holtby, kes on Briti suursaadikuks Tallinnas. «Ma olen väga uhke, et Briti saatkonnal oli võimalik olla osa niivõrd olulisest päevast nende inimeste elus,» lisas ta.

Suursaadiku sõnul toetab Briti valitsus tugevalt ühiskondliku võrdsust ja tolerantsust. «Seda olenemata inimese soost, etnilisest päritolust, puudest, vanusest või seksuaalsest orientatsioonist, jätkame nende eesmärkide saavutamise nimel koostööd nii indiviidi kui organisatsioonide tasandil ja seda lisaks Eestile ka mujal maailmas,» ütles Holtby. 

Suurbritannias jõustus samasooliste abielusid lubav seadus 2014. aastal ning abielutseremooniaid Briti kodanike ja nende samasoolistele partneritele vahel viivad läbi mitmed Briti saatkonnad üle maailma. Samasoolised paarid, kes soovivad abiellu astuda, peavad Eestis viibima vähemalt 7 järjestikust päeva ning teatama oma soovist ette vähemalt 14 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles