Eston Kohver tänas Eesti rahvast toetuse eest

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /RIA Novosti

Välisminister Marina Kaljurand ütles Kuku raadiole, et Venemaal vangistatud Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver tänas konsuli kaudu Eesti rahvast talle avaldatud toetuse eest.

«Kohver palus konsulil edasi öelda, et on tänulik Eesti rahvale talle avaldatud toetuse eest ning tänulik selle eest, et teda ei ole unustatud,» sõnas Kaljurand. Välisministri sõnul rääkis konsul Kohvrile kollase lindi kampaaniast ning andis kaitsepolitseinikule edasi toetused kodumaalt.

Kaljuranna sõnul oli Kohver konsuliga kohtudes kindlameelne ning tema jutust võis aru saada, et kohtuotsus ei tulnud talle üllatusena. «Ta ei olnud löödud, aktsepteeris otsust ning võttis selle vastu sirge seljaga,» märkis Kaljurand.

Kohtumise hetkeks polnud Kohver veel oma kohtuotsust kätte saanud, mis tähendab, et talle edasikaebamiseks antud kümne päevane tähtaeg ei ole veel samuti käivitunud. «Aeg hakkab jooksma järgmisest päevast pärast seda kui ta on otsuse kätte saanud,» kinnitas Kaljurand, lisades et kuni kohtuotsuse jõustumiseni ei ole võimalik Kohvrit kolooniasse viia.

Välisminister kinnitas, et Kohvril hoitakse silma peal ning Eesti kaitsepolitseinikul ei lasta Venemaa avarustesse kaduda. «Eston Kohver ei kao kindlasti Venemaa avarustesse, sellel ei lase juhtuda Eesti riik ja seda takistavad ka kõik meie partnerid ning liitlased,» oli Kaljurand kindel. «Jah, me ei oska öelda, kuhu vanglasse ta viiakse, samuti ei tea me seda, milline saab olema režiim, kuid konsul hakkab teda külastama hoolimata sellest, millises maailma nurgas ta viibib,» lõpetas Kaljurand.

Konsul on vene võimudelt küsinud juba ka uut kohtumist ning kõigi eelduste kohaselt peaks see toimuma 1. septembril Pihkvas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles