Ossinovski: koalitsioonileppe täiendamise arutelud lõppevad tuleval nädalal

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Sotsiaaldemokraatlik Erakond

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul peavad kõnelused koalitsioonileppesse tehtud ettepanekute üle lõpule jõudma järgmisel nädalal.

Ossinovski ütles Postimehele, et viimase kahe nädala jooksul on erakondade esindajad olnud ühenduses ja vahetanud mitmesuguseid mõtteid.

Tulevaks nädalaks on tema sõnul kokku lepitud rida kohtumisi, sealhulgas tuleb kokku haldusreformi töörühm. «Järgmise nädala lõpuks tahame jõuda sellega ühele poole,» kinnitas ta.

Järgmise nädala pühapäeval kogunevad nii SDE juhatus kui ka volikogu, et saada koalitsioonileppe täiendamise kõneluste tulemusest ülevaade ja anda sellele oma hinnang. «Praegu pole me päris kokkuleppele jõudnud üheski punktis, see on järgmise nädala teema,» lisas Ossinovski.

SDE esitas koalitsioonileppe täiendamiseks enam kui 30 ettepanekut, neist kahe olulisema hulka kuulub tulumaksuvaba miinimumi tõstmine 400 euroni kuus. Teise suurema ettepanekuna soovivad sotsiaaldemokraadid sõnastada koalitsioonilepingus haldus- ja riigireformi aluspõhimõtetena maakonnatasandi tugevdamise, omavalitsuste finantsautonoomia tagamise ning teenuste jaotuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles