Üliõpilaskondade liidu sõnul peab muutuv tööturg muutma ka õppekavu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üliõpilaste rongkäik Tartu Ülikooli peahoone juures.
Üliõpilaste rongkäik Tartu Ülikooli peahoone juures. Foto: Margus Ansu

Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) keskendub Viljandimaal Kivi turismitalus toimuvatel suvepäevadel õppekavaarendusele, mis peaks astuma ühte sammu tööturu üha muutuvate nõudmistega.

«Oluline on tagada Eesti kõrghariduse konkurentsivõime nii siseriiklikul kui ka rahvusvahelisel tasandil. Nii nagu aja möödudes muutuvad tööturule sisenejatele esitatud nõuded, nii peab ka haridusvaldkond esitama endale suuremaid väljakutseid ja töötama uutes raamistikes,» ütles EÜLi aseesimees Katrina Koppel pressiteate vahendusel. «Meie eesmärgiks on valmistada tudengeid ette olema sisukas partner õppekavade arendamisel.»

Koppeli hinnangul tagab kõrghariduse kvaliteedi üliõpilaste kriitiline meel ning nõudlikkus. «Kvaliteetse kõrghariduse võtmeks on eelkõige tudengite ja kõrgkoolide nõudlikkus iseenda suhtes,» märkis Koppel.

Suvekoolis esitleb Praxise esindaja Hanna-Stella Haaristo uuringut «Üliõpilaste tagasiside Eesti kõrgkoolides», kus on kaardistatud Eesti kõrgkoolide tagasiside kogumise süsteemid ning tehtud soovitusi nende parendamiseks.

EÜL on 1991. aastal asutatud üliõpilaste katusorganisatsioon, mis esindab Eesti tudengkonda. EÜL-i peamine eesmärk on seista üliõpilaste hariduslike ning sotsiaalmajanduslike õiguste ja huvide eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles