Väinamere Liinid hoiatab tänaste ooteaegade eest

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamijärjekord Kuivastu sadamas. Illustratiivne foto.
Praamijärjekord Kuivastu sadamas. Illustratiivne foto. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Väinamere Liinid teatas, et soojad suveilmad on pikaks nädalalalõpuks meelitanud saartele tavapärasest oluliselt rohkem reisijaid.

Kolmapäevast saadik on saartele iga päev siirdunud rohkelt sõidukeid. See omakorda tähendab pühapäeval mandrile sõidul väga suurt hulka sõidukeid, mis on saabunud mitme päeva jooksul, kuid soovivad tavapäraselt lahkuda enamus lühikese ajavahemiku jooksul pühapäeva pealelõunal.

 Seetõttu on pühapäeval tippajal kell 12-20 võimalik pikemate ooteaegade tekkimine Kuivastu ja Heltermaa sadamates.

Väinamere Liinid palub sellega aegsasti arvestada. Neile, kes soovivad vältida ootejärjekorras seismist, soovitatakse valida sõitmiseks varahommikused ja hilisõhtused väljumised. Samuti on madalama nõudlusega esmaspäeva hommik.

Ooteaja pikkust on raske ennustada, kuid pühapäeva pealelõunal sadamasse üldjärjekorda tulijad peaksid valmis olema mõnetunnise ootamisega.

Seoses järgmisel nädalal Hiiumaal algavate suuremate teetöödega toimub Rohuküla-Heltermaa liinil reede ja laupäeva õhtul üldjärjekorrast killustiku veokite vedu. See võib tähendada, et päris kõigil reisidel ei saa kasutada ripptekke.

Tippaja järgselt viiakse kõik sadamas ootajad üle ja vajadusel tehakse öösel veel lisareisid, sadamasse kedagi ootama ei jäeta.

Väinamere Liinid palub reisijatel olla üksteise suhtes lugupidav ja heasoovlik, varuda aega ja kannatlikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles