Seenelised ei võta manitsustest hoolimata mobiili metsa

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsa minnes tuleb mobiiltelefon  kaasa võtta.
Metsa minnes tuleb mobiiltelefon kaasa võtta. Foto: Ove Maidla

Kuna inimesed hoolimata politsei manitsussõnadest mobiili seenele minnes kaasa ei võta, siis on tänavu vaid kahel juhul õnnestunud eksinud seenelist mobiili positsioneerimist kasutades metsast välja aidata.

Selle aasta septembris on metsa eksinud 28 inimest, kelle otsingutele on kaasatud nii politseinike, kaitseväelasi, piirivalvureid kui ka vabatahtlikke, teatas politseiamet.

Kõige enam tuli teateid kadunud seeneliste kohta Lõuna-Eestist, kus on käidud otsimas 12 inimest. Vaid kahel juhul sai politsei kasutada seenelise leidmisel mobiiltelefoni positsioneerimist. Enamik abivajajaid olnud vanainimesed, kel pole metsas telefoni kaasas.

Harjumaal pole positsioneerimist kasutatud, kuna vaid ühel eksinul oli telefon kaasas. Sel juhtumil piirdus politsei seenelise rahustamisest ning mees leidis juhendamisel ise tee metsast välja.

Virumaal on metsas kaotsi läinud seitse inimest, Harjumaal viis ja Läänemaa ning saarte metsades on politsei eestvõttel otsitud nelja inimest.

Kokku on septembris eksinud inimeste otsimiseks kulunud enam kui 250 inimtöötundi.  Paaril korral on palutud abi ka piirivalve lennusalga ja õhuväe kopterilt, mis on varustatud infrapunaseadmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles