Niinistö: kapten olla on päris mõnus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome parlamendi spiiker Sauli Niinistö (paremal) ja Vene riigipea Dmitri Medvedev.
Soome parlamendi spiiker Sauli Niinistö (paremal) ja Vene riigipea Dmitri Medvedev. Foto: SCANPIX

Soome parlamendi spiiker Sauli Niinistö tunnistas, et vestles eile president Tarja Haloneniga värske kõmuraamatu «Kuka Mitä Häh» teemadel.

«Raamatutes kirjutatakse igasugustest asjadest. Me pidasime presidendiga maha päris toreda telefonikõne,» rääkis ta ajakirjanikele.

Raamatus oleva väite järgi kriipsutas Halonen 2007. aastal ametikõrgendust ootavate reservväelaste nimekirjast maha Sauli Niinistö (Koondpartei), jättes parlamendi praeguse spiikri ilma majori auastmest.

Niinistö sõnul sobib kapteni auaste päris hästi.

Ajakirjanikud küsisid Niinistölt, kas ta rääkis presidendile sellest, kuidas asjad tegelikult olid. Diplomaatilise vastuse järgi ei pea kaks inimest, kes teavad asjade tegelikku käiku, sellest teineteisele rääkima.

Niinistö «ei mäletanud, kes kellele helistas. «Ega alati ei mäletagi, kas telefon helises või vajutasid ise selle nuppe,» ütles spiiker, säde silmanurgas. Ajakirjanikud hakkasid selle peale sõbralikult naerma.

Ilta-Sanomate andmetel helistas president Halonen Niinistöle.

Presidendist kirjutatud raamatust saab lugeda, kuidas Halonen kasutab kulisside taga oma võimu ja kuidas ta ärritub eriti Koondpartei poliitikute peale. Halonen on üllitise sisu peale väga pahane.

Raamatu ametlik esitlus oli eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles