Keskkonnaamet võib metssigade küttimiskvoodid üle vaadata

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga
Metssiga Foto: Ants Liigus / PRNPM

Keskkonnaameti teatel jahimehed metssigade küttimiskvootide täitmise pärast muretsema ei pea, sest keskkonnaamet on valmis kehtestatud normid vastavalt sigade arvukusele jahipiirkonna põhiselt üle vaatama.

Keskkonnaameti kehtestatud kvoodi alusel peavad jahipiirkonnad 2016. aasta veebruari lõpuks küttima 29 600 metssiga. Suurema küttimismahu eesmärgiks on peatada metssigade jätkuv arvukuse tõus ning asuda seda vähendama. Jahimehed on mures, et mis saab nende küttimisõigusest siis, kui kvoote ei õnnestu isendite vähesuse tõttu täita.

«Kui jahtkonnad ei suuda küttimisel etteantud mahtu täita ning see tuleneb sigade vähesusest piirkonnas, siis vaadatakse mahud uuesti üle ja vajadusel neid korrigeeritakse,» kinnitas keskkonnaameti pressiesindaja Sille Ader. Tema sõnul on jahimehed ning veterinaar- ja toiduamet kohustatud iga kuu kümnendaks kuupäevaks keskkonnaametit kütitud ning surnult leitud sigade arvust teavitama, kuid teavitamiskohustus tuleneb eelkõige vajadusest isendite arvukust võimalikult täpselt hinnata.

Siiski kohustab keskkonnaameti käskkiri maakondlike jahindusnõukogusid jahipiirkondade mahud omavahel kokku leppima. «Kui jahindusnõukogudes ei jõuta ühiste arusaamadeni, kehtestab keskkonnaamet vastava jaotuse ise,» lisas Ader.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles