Austraalias tabatud narkovedajate seas on ka eestlane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiin
Kokaiin Foto: SCANPIX

Austraalia politsei konfiskeeris Lõuna-Ameerikast saabunud jahi läbiotsimisel 70 kilogrammi kokaiini ning vahistas viis inimest, nende seas ühe eestlase, teatas politsei teisipäeval.

Kätte saadud uimasti hind tänavakaubanduses oleks olnud 12,6 miljonit USA dollarit.

Tegemist on ühe suurima konfiskeeritud kokaiinikogusega Queenslandi osariigi ajaloos, ütles Austraalia föderaalpolitsei.

«Me usume, et see operatsioon häiris ja tekitas märkimisväärset kahju mitmele kuritegelikule ettevõtjale, kes püüavad saada kasu ebaseaduslike uimastite kõrgest hinnast ja nõudlusest Austraalias,» ütles föderaalpolitsei organiseeritud kuritegevuse vastu võitlemise osakonna juht David Stewart.

Politsei sõnul said nad võimaliku narkolasti kohta vihje oma Briti kolleegidelt, kes andsid teada Lõuna-Ameerikast Austraaliasse teel olnud jahist.

Võimud jälgisid alust, kui see seilas üle Vaikse ookeani ning saabus esmaspäeval Queenslandi.

Politsei teatel oli jahi pardal ainult üks inimene, 43-aastane eestlane, kes kohtus Austraaliasse jõudes 58-aastase britiga ning nad ostsid tööriistad, et saada kätte jahi keresse peidetud uimastid.

Eestlane ja britt vahistati esmaspäeva pärastlõunal koos veel kolme mehega, kellega nad kohtusid. Politsei teatel oli neil kaasas 40 kilogrammi kokaiini.

Hiljem leiti jahi põhjaliku läbiotsimise käigus veel 30 kilogrammi kokaiini.

Eestlasele ja britile esitati süüdistus kokaiini kommertskoguses importimises Austraaliasse. Ülejäänud kolmele, kes olid 29-, 59- ja 67-aastane, aga süüdistus katses omada kommertskogust uimasteid.

Kõik viis on vahi all. Mehi ootab kuni eluaegne vangistus ja/või 825 000 Austraalia dollari suurune trahv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles