Ämari lennubaasis võtsid õhuturbe üle Saksa hävitajad

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendkuningriigi kuninglik lennuvägi lõpetas täna Ämari lennubaasis neli kuud kestnud õhuturbemissiooni, õhuruumi valve võttis üle Saksamaa õhuvägi.

Saksa õhuväelased teostavad kuni aasta lõpuni Ämarist õhuturvet nelja Eurofighter-tüüpi hävitajaga, teatas kaitseväe peastaap-

Kaitseminister Sven Mikser ütles täna Ämaris õhuturbemissiooni vahetustseremoonial, et liitlaste lennukite kohalolek Eesti õhuruumis on eeloleval sügisel erakordselt suur, sest õhuturbemissioonile lisanduvad mitmed õppused.

Sellel nädalal algas ühisharjutus USA õhuväe ründelennukite A-10 osalusel.

«Tänavu on NATO hävitajad pidanud tegema Eesti, Läti ja Leedu õhuruumis juba üle saja tuvastuslennu Venemaa relvajõudude õhusõidukite tuvastamiseks. Tuvastuslendude vähenemist pole põhjust ennustada, Saksamaa õhuväelastel tuleb kindlasti tegus neljakuine rotatsioon,» ütles Mikser.

Mikseri sõnul on liitlaste õhujõudude kohalolek oluline, sest Vene Föderatsiooni relvajõud alustavad praegu oma iga-aastast suurõppuste perioodi.  «Tänu liitlastele saavad eestlased olla kindlad, et Eesti õhuruumi turvalisus on tagatud täna ja tulevikus,» ütles ta.

Kaitseminister tänas neljakuist rotatsiooni lõpetavat Ühendkuningriigi kuningliku õhuväe üksust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles