Politsei kahtlustab Sillamäe põlengutes sarisüütamist

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viimaste päevade jooksul on Sillamäel toimunud mitmeid mahajäetud hoonete põlenguid. Politseil on alust arvata, et süütamisi panevad toime samad inimesed.

Süütamised toimusid mahajäetud majades ja kuurides. Inimesed põlengutes viga ei saanud.

«Meil on alust kahtlustada, et süütamised on toime pandud ühe ja sama seltskonna poolt, kes ei adu, et tegemist on tõsise kuriteoga. Kuigi nendes põlengutes keegi viga ei saanud, siis tuli võis levida ka teistele läheduses olevatele hoonetele ning tagajärjed võisid olla väga tõsised,» sõnas Narva politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Andres Jaggo.

Jaggo lisas, et praeguseks tegeleb politsei aktiivselt võimalike süütajate tabamisega. Samuti on Sillamäele suunatud rohkem politseiametnikke, et tagada kogukonna turvalisus.

Politsei ja prokuratuur alustasid põlengute osas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb asja rikkumist ja hävitamist.

Süüdimõistmise korral karistatakse sellise teo toimepanemise eest rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Politsei kutsub kõiki kohalikke elanikke üles tähelepanelikkusele ja palub kõigil, kes nägid vahetult enne põlenguid nende hoonete juures liikumas inimesi või sõidukeid, sellest politseile teada anda telefonil 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles