Ligi: raporti soovitustest saavad ettepanekud sel aastal

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Jaanus Lensment

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi ütles intervjuus Kuku raadiole, et Gunnar Oki eile esitletud kõrghariduse raporti soovituste alusel tehakse esimesed ettepanekud juba sel aastal.

Ligi ütles, et nõustub raportiga suures osas ning kinnitas, et juba lähiajal otsustatakse ära, mis mõtted neist on head ja mis pannakse kõrvale.

Ligi rõhutas, et Gunnar Oki koostatud raport on sõltumatu ja selle taga on paljud akadeemilise kaaluga inimesed, muuhulgas kolme kõrgkooli rektorid. «Nad ei saa sellest materiaalset kasu, nad saavad ainult peavalu, aga nad näevad, et me oleme nii pisike, need väikse kaaluga koolid ei suuda teha suuri asju – koostööd rahvusvaheliselt, ei kohalikke ega rahvusvahelisi talente meelitada enda juurde ega maksta korralikku palka,» põhjendas Ligi.

Raportist on avalikkusele rohkem silma torganud kolm ettepanekut: kolmeks ülikooliks koondumine, tasuta kõrgharidusest loobumine ning ingliskeelne õpe.

Ligi sõnul illustreerib kolmeks ülikooliks koondamine killustatuse vähendamise soovi ja see on vana idee. «Igasugune õppekavade rohkus, nende dubleerimine, õpetamise püüd eri keskustes, nende kitsas suunitlus – need on asjad, mis on ära tunnetatud probleem ja neid lahendatakse,» ütles minister.  

Küll aga häiriks teda väga, kui langeks kõrgharitud inimeste arv. «Mõte sellest, et me enam ei toatle harituse kasvu, on probleem,» leidis Ligi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles