Karilaid: kummaline, et mahukas korruptsiooniskandaalis ei võta keegi poliitilist vastutust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid Foto: Eduard Laur

Kummaline, et nii mahuka korruptsiooniskandaali puhul ei võta keegi poliitilist vastutust, eriti arvestades, et Tallinna Sadama nõukogu on aastaid juhtinud üks erakond, imestab riigikogu liige, Keskerakonna juhatuse liige Jaanus Karilaid.

Karilaid leiab ka, et Tallinna Sadam vajab põhjalikku riigikontrolli auditit. «Kuna Tallinna Sadam kuulub 100 protsenti Eesti Vabariigile ja iga kodanik on kaudselt selle ettevõtte osanik, siis on maksumaksja huvides tagada kõikide rahavoogude põhjalik uurimine. Advokaadibüroole delegeeritud lepingute õiguslik hindamine ei anna meile tervikpilti, küll aga annaks riigikontrolli audit tekkinud juhtumi valguses avalikkusele põhjalikuma ülevaate ettevõtte eesmärgipärasusest ja maksumaksja huvides tegutsemisest läbi aastate,» märkis Karilaid.

«Demokraatlikus riigis pole võimalik, et keegi ei võta nii mahuka korruptsiooniskandaali korral poliitilist vastutust. Hämmastav, et Kadriorg vaikib. Kummaline, et Reformierakond, kes on aastaid sadama nõukogu juhtinud, ei soovi üldse poliitilisest vastutusest rääkida,» märkis Karilaid.

«Peaminister Taavi Rõivas on nimetanud antud juhtumit julgeolekukriisiks. Kindlasti võib see juhtum julgeolekukriisiks kasvada, kui poliitilise vastutuse asemel hakatakse peitma siirdeid Reformierakonda,» leidis Karilaid. «Kõigi nõukogu liikmete ja Reformierakonna rahastamine vajab nüüd täielikku läbivalgustust, seda enam et üks juhatuse liige kuulus ka peaministriga samasse erakonda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles