Video ja galerii: Aseri vallas põrkasid kokku maastur, väikebuss ja liinibuss

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaal Aseri lähedal põrkasid täna hommikul kokku väikebuss, maastur ja liinibuss, õnnetuses sai vigastada 25 inimest.

Liiklusõnnetus juhtus kella 9.25 paiku Tallinna-Narva maantee 124. kilomeetril, teatas Ida prefektuur.

Esialgsetel andmetel sõitis Narva poolt Rakvere suunas väikebuss Opel ja võttis hoo maha, et sooritada vasakpööre tanklasse. Väikebussi taga sõitnud liinibuss Mercedes Benz ei jõudnud peatada ja sõitis väikebussile tagant otsa. Kokkupõrke tagajärjel kaldusid sõidukid vastassuunavööndisse, kus toimus kokkupõrge maasturiga.

Liinibussis olid 29 reisijat ja sõidukijuht. Kokkupõrke tagajärjel said viga väikebussi ja liinibussi juhid, väikebussi kolm kaasreisijat ja üheksa liinibussi reisijat. Väikebussi juht sai raskeid tervisevigastusi, teiste kannatanute vigastused on kergemad.

Väikebussi ja maasturi juhid olid kained, liinibussi juhi kainus selgub ekspertiisi käigus.

«Veel on vara öelda, mis põhjusel liiklusõnnetus aset leidis, kuid eeldada võib, et vihmane ilm, libe sõidutee ja valesti valitud pikivahe võisid mängida olulist rolli. Kindlasti peavad sõidukijuhid arvesse võtma ilmastikutingimusi ja vastavalt sellele valima ka sobiva kiiruse ning pikivahe, mis annab piisava aja reageerimiseks,» sõnas Jõhvi politseijaoskonna vanemkorrakaitseametnik Annika Elm.

Elmi sõnul võib esialgsel liinibussi vaatlusel kahtlustada, et liinibussis ei kasutatud korrektselt kohustuslikku turvavarustust. «Turvavöö kasutamine ei ole kohustuslik ainult sõiduautodes, seda tuleb kasutada igas sõidukis, kus see on olemas. Vaid sellisel juhul saab enda poolt teha kõik selleks, et liiklusõnnetuse korral oleks vigastused võimalikult väiksed.»

Prokurör Kristiina Erte sõnul on juhtumi uurimiseks alustatud ka kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist ettevaatamatusest.

Täpsustatud andmeil said tänases Tallinn-Narva maantee 125. kilomeetril toimunud liiklusõnnetuses vigastada kokku 25 inimest.

Liiklusõnnetuses sai kõige enam kannatada väikebussis kaasreisijana viibinud 48-aastane naine. Kannatanu on raskes seisus ja on haiglas. Haiglasse toimetati veel viis inimest, kes viibisid liiklusõnnetuse hetkel suures bussis.

Väikseid lapsi selles liiklusõnnetuses ei osalenud. Suure bussi reisijate hulgas olid ka teismelised, kes said kergemaid vigastusi. Neile on osutatud abi ning noored on lubatud kodusele ravile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles